Венци Стефанов, БФС

БФС глоби Венци Стефанов с 10 хиляди лева

Дисциплинарната комисия към БФС глоби Славия заради изказванията на президента Венцеслав Стефанов след дербито с Левски. Санкцията е в размер на 10 000 лева.

Белите загубиха с 0:3, като Стефанов изрази сериозно недоволство от отсъжданията на рефера Станислав Тодоров. Точно заради това той е глобен. След подновяването на първенството БФС след изкъсо за подобни инциденти. От това вече пострада Любослав Пенев, който бе санкциониран с 9 хиляди лева. Ботев Враца пък отнесе наказание от 10 хиляди.

„След края на първото полувреме на срещата Славия – Левски, при прибиране на съдийската бригада в тунела г-н Стефанов отправя обидни и заплашителни думи спрямо главния съдия. След края на двубоя, пред средствата за масова информация, г-н Стефанов отправя необосновани предположения за бъдещо тенденциозно съдийство в полза на ПФК Левски София. Комисията „Етика и Феърплей“ намира действията и поведението на г-н Стефанов за неетични в качеството му на ръководител на футболен клуб и на член на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз. Комисията подчертава, че подобни прояви са в разрез с етиката и феърплея в спорта“, се казва в официалния доклад.

Още 2300 лв глоби от дербито

Славия ще трябва да плати още 1000 лв за обидни и нецензурни скандирания от  феновете. За същото провинение и за нерегламентирано използване на факли Левски е глобен с 1300 лв.

- реклама -