БФС
Снимка: БГНЕС

БФС търси нов селекционер на националния отбор

БФС започва процедура по търсене на нов селекционер на националния отбор. Това се разбра след днешното редовно заседание на Изпълнителният комитет. На него бяха представени отчетите на селекционера на България А Георги Дерменджиев и с този на селекционера на България U21 Александър Димитров за работата им и резултатите на водените от тях отбори в изминалия квалификационен период.

Въз основа на тези доклади и на становището на първия вицепрезидент и ръководител направление „Национални отбори“ Емил Костадинов, членовете на ИК възложиха на и.д. президент на БФС Михаил Касабов да проведе преговори за заемане на позициите селекционер на мъжкия и на младежкия национален отбор, които към момента са свободни предвид изтичането на договорите на двата щаба. На следващото си заседание ИК ще се запознае с доклада и ще гласува предложените кандидатури.

БФС насрочи финала за купата на 15 май

Приет бе и проект на спортен календар за 2021 година. Според него баражите за влизане в елита ще се проведат между 25 май и 2 юни 2021-а. Целта е следващият сезон да стартира през юли 2021-а. Финалът на турнира Купа България е насрочен за 15 май 2021 г.

Изпълнителният комитет прие предложението за разпределение на средствата по програма „Солидарност“ на УЕФА, получени вследствие на участието на български представители в европейските турнири, които през изминалия период възлизат на 780 717 евро. 60% от тях (468 430 евро) ще бъдат разпределени между участници в елита. Всеки от тях ще получи по 36 хиляди евро, с 10 хиляди повече от предходния сезон. Клубовете от втория ешелон ще получат по 16 240 евро. Тези от Трета лига – по 1000 евро.

- реклама -