БФС Макрон
Снимка: bfunion.bg

БФС смени екипите – избра италианците от „Макрон“

Българският футболен съюз (БФС) смени доставчика на екипировка. Новият е италианската компания „Макрон“. Контрактът е до 2028 г.

Сайтът на БФС пусна снимка на президента Борислав Михайлов. При представянето обаче той отсъстваше. Договорът беше представен от вицепрезидента Емил Костадинов, заместник изпълнителния директор Христо Запрянов и представителите на „Макрон“ Роберто Касолани и Микеле Бети.

Базираната в Болоня компания Macron в момента се намира в топ 3 на производителите на спортна екипировка от гледна точка на обем и брой клиенти. Брандът е официален партньор на УЕФА за производството на съдийска екипировка. От началото на сезон 2022/2023 г. облича и реферите от българския професионален футбол.

Като част от споразумението ще бъдат произведени три разновидности на официални мачови екипи по случай 100-годишнината от създаването на БФС и предстоящия вековен юбилей от първия мач на националния отбор на България.

В договора е предвидено възнаграждение, ако националният отбор се класира за голям турнир. Последното участие на такъв е европейското първенство през 2004 г.

„Изключително съм доволен, че толкова реномиран бранд става партньор на БФС и на националните ни отбори. Този факт ясно показва доверието в българския футбол и бъдещето, което съставите ни имат. И двете страни са наясно с огромния потенциал на България и интереса на феновете“, заяви Михайлов.

„През годините българският футбол е постигал фантастични резултати, а националният му отбор е бил представляван от велики шампиони. Сигурен съм, че това е началото на много успешни години и за двете страни. Ние сме напълно отдадени на каузата на националните отбори на България и гарантираме, че ще ги оборудваме с екипировка, която ще впечатлява не само с качество, но и с дизайн“, каза изпълнителният директор на „Макрон“ Джанлука Паванело.

- реклама -