БФС

БФС се зае да организира конреса през октомври

БФС обяви, че ще организира извънредния конгрес, насрочен за 12 октомври. На сайта си федерацията посочва, че ще го направи, въпреки резервите си в много отношения.

„Въпреки безпрецедентната ситуация в българския футбол, породена от опитите той да бъде дестабилизиран и употребен заради нечии лични интереси, Българският футболен съюз уведомява своите членове, че ще проведе насрочения от Софийски градски съд конгрес на 12.10.2021 г., от 10:00 часа в Зала 1 на НДК, в съответствие със своите правомощия и според Устава на БФС, УЕФА и ФИФА“, пише на сайта.

„Всички членове на БФС с право на глас ще бъдат информирани в срок за процедурите по излъчване на делегати. Легитимното ръководство на БФС призовава всички футболни клубове да проведат събранията си за определяне на делегати свободно и без да се поддават на външни влияния и намеси, в това число – и политически такива“, се добавя в съобщението. „Ще съдействаме на всеки клуб при установяване на директен натиск или вмешателство от лица и комитети с нездрави управленски амбиции“, продължава съобщението.

„С тези си действия Българският футболен съюз отново подчертава намерението си да осигури спокойствие във футбола ни и да го предпази от опасна безтегловност от позицията си на единствен легитимен и компетентен орган с правомощията да го направи“, завършва информацията.

Засега единствен кандидат за президентския пост на централата е Димитър Бербатов. Начело на съюза е Боби Михайлов, който се върна на бял кон след няколко съдебни дела. При това година и половина, след като подаде оставка.

- реклама -