Георги Иванов - Гонзо

БФС се възмути и назначи Гонзо за временен селекционер

БФС и Борислав Михайлов изразиха силното си възмущение от представянето на българския национален отбор при загубата с 2:5 от Грузия в мача от Лигата на нациите. Те го направиха с кратка декларация на сайта на съюза.

„Ръководството на Българския футболен съюз и президентът Борислав Михайлов изразяват силното си възмущение от поведението на българския национален отбор при снощната катастрофална загуба от Грузия. Категорични сме, че националната фланелка е чест, гордост и огромна отговорност – все качества, които отсъстваха от представянето на отбора ни в последния двубой.

Въпреки подмладяването на състава в последната година и половина и въпреки осигурените предпоставки за успех, резултатите и играта не отговориха на очакванията не само на ръководството на Българския футболен съюз, но и на цяла България.

Още утре, 7 юни, Изпълнителният комитет на БФС ще проведе заседание, на което ще бъдат дискутирани вариантите за нов национален селекционер“, се казва в декларация.

В същото време беше потвърдено, че Георги Иванов – Гонзо временно ще води националния тим. Той застава начело за мачовете срещу Гибралтар и Грузия. „Поемам отбора. Утре пътуваме и няма как да се реагира. Съжалявам за Ясен, но във футбола е така. Ще бъда треньор на България за тези два мача. Целият щаб си тръгна. Остана само треньорът на вратарите“, каза Гонзо пред dsport.bg.

За последно той работи като треньор през 2017 г. в Черно море. Преди това Иванове беше начело на Левски и Локомотив Пловдив.

- реклама -