Димитър Бербатов
Снимка: БГНЕС

БФС пусна протокола, Бербатов: има неистини

Търговският регистър публикува протокола от извънредния конгрес на БФС. Именно той беше една от ябълките на раздора между Борислав Михайлов и Димитър Бербатов. Бербатов и щабът му на няколко пъти се усъмниха, че протоколът не е публично достояние, тъй като се правят опити за фалшификацията му.

От щаба на Бербатов коментираха пред sportal.bg, че според тях има текстове с “откровено невярно съдържание”. Това са пасажите, които според екипа на Бербатов не отговарят на истината:

„Председателят К. Костадинов нееднократно призова всички присъстващи към момента делегати да се явят при урните за гласуване“.

„Председателят К. Костадинов извърши проверка, като отправи питане дали всички присъстващи делегати са гласували и има ли делегати, които не са го сторили – такива не бяха установени“.

„Брой присъстващи и участвали в гласуването делегати – 480 (съгласно броя на положените подписи в избирателните списъци – гласуване за президент на БФС – 4 броя)“.

Екипът на Димитър Бербатов твърди, че не е вярно, че председателят на комисията за избор на президент е казал: „необходимият брой гласове за избор на Президент при присъстващи към момента на гласуването 480 делегата е 241 гласа за един кандидат“.

Според загубилия претенден от протокола липсва ѝ изказването на Камен Костадинов, че 242 гласа са необходими за вземането на решение.

Клубовете заповат подписа за нови избори в БФС

„Клубовете се организираха и започнаха подписка. Целта е конгресът през март да бъде изборен и да премине по определен дневен ред“. Това заяви бившият член на Изпълкома и част от екипа на Димитър Бербатов Петър Величков пред БНТ.

Редовният конгрес на БФС беше насрочен за 18 март 2022 година на заседание на Изпълнителния комитет. „Ние ще окажем съдействие за събирането на подписка и по този начин да се сложи край на цялата история. Над 40 клуба се свързаха с нас. Димитър Бербатов няма намерение да се отказва от битката за президентския пост, защото той още по-отблизо видя какво става в българския футбол“, заяви Петър Величков.

- реклама -