БФС

БФС позволи по седем смени в долните дивизии

БФС направи промяна в Наредбата за първенствата и турнирите за сезон 2023/24, която касае Областните групи. Това са аматьорските отбори от Четвърта и пета лига.

Става въпрос за увеличена бройка на разрешени смени от пет на седем. Тези смени са разпределени в не повече от 3 прекъсвания по време на мач. В протокола за срещата могат да фигурират до 9 резервни състезатели.

Промяната вече е сведена до клубовете на съвещанията, които се проведоха. Вчера такова беше направено в София-град, където има промени в структурите на първенствата. Днес това се случи и в Пловдив, където регионалната „А“ областна група е една от най-силните в страната.

Председателят на ЗС на БФС Пловдив Огнян Златков информира, че от новия сезон и отборите от четвъртото ниво на футбола ни ще бъдат част от регистъра на електронното първенство, което им позволява да вписват футболистите и треньорския щаб по електронен път и им осигурява допълнителни улеснения от административно естество. Същата новост беше оповестена и ден по-рано в столицата.

- реклама -