БФС комплекс Видин

БФС плати 400 000 лева за футболен комплекс във Видин

С официална церемония беше открит модерният футболен миникомплекс в град Видин. Той е изграден от БФС с инвестиция от над 400 000 лева.

Съоръжението е разположено в градския колодрум. То се състои от терен с изкуствена настилка с размери 70х50 метра. Големият терен е разделен на две по-малки игрища с размери 40х20 метра. Комплексът ще се използва както от местните клубове, така и в мачове от областното първенство по Футбол 7 и Футбол 9, в училищните първенства и програмите за масов футбол на БФС.

Освен в модерните терени, чрез спечелени международни програми за инфраструктурно развитие, БФС инвестира в изграждането на две трибуни, осветление, както и съблекални и общи помещения.

На днешната церемония присъстваха президентът на Аматьорската футболна лига и член на Изпълнителния комитет на БФС Румян Вълков, техническият директор на централата Георги Иванов, председателят на ЗС-Велико Търново Бончо Генчев, както и кметът на Видин Цветан Ценков.

Преди две седмици беше направена първа копка на модерен терен в град Пещера. Преди месец беше открит нов терен в Равно поле.

От 2018-а насам футболният съюз реализира 12 футболни миникомплекса и 6 пълноразмерни терена. Още 7 пълноразмерни игрища са в процес на изграждане.

- реклама -