БФС

БФС отложи мача между Славия и Левски

БФС отложи срещата от третия кръг на първенството на efbet Лига между отборите на Славия и Левски. Спортно-техническата комисия на БФС излезе с официално съобщение за отлагането, независимо от позицията на Славия. По-рано днес от белите обявиха, че са против отлагане на най-старото дерби.

„По искане на ПФК „Левски“ София и на основание чл. 44, ал.1, буква а/, предложение трето, както и приложимата практика от сезон 2021/2022, срещата от III – ти кръг на Първа професионална футболна лига между отборите на ПФК „Славия“ София – ПФК „Левски“ София, насрочена за 24.07/неделя/2022 г от 21.00 часа се отлага“, се казва в официалното съобщение.

В друго своя становище от днес Спортно-техническата комисия отказа да прекрати договора между Левски и Здравко Димитров. „След разглеждане обстоятелствата по уведомление от Здравко Димитров за едностранно прекратяване на договора му с ПФК „Левски“ – София, СТК констатира че спортно състезателните права на футболиста не могат да бъдат прекратени съобразно искането на Здравко Димитров, по отношение прекратяване на трудовия договор, СТК не е компетентна във възникналия трудово правен спор“, се казва в съобщението.
- реклама -