ЦСКА-София - Пирин
Снимка: fcpirin.com

БФС: Няма разисъм на Манолев и Пирин

Апелативната комисия на БФС отмени наказанието на Станислав Манолев и Пирин за расизъм. Санкцията беше наложена заради инцидент в мача срещу ЦСКА-София от петия кръг. Само преди дни Манолев беше наказан за пет срещи заради расистка обида срещу Амос Юга. Пирин пък трябваше да плати глоба от 37 500 лв. и да играе един мач без публика.

Апелативната комисия на БФС обаче отмени наказанията на Дисциплинарната комисия. Пирин съобщи, че Апелативната комисия е сметнала, че жалбата е „частично основателна“ и „поради липса на безспорни доказателства“ наказанието за расизъм е отменено.

Манолев все пак ще пропусне следващите три мача на клуба и ще плати 3000 лв. глоба. Вместо за расизъм, той вече е наказан по чл. 22, ал.3 от Дисциплинарния правилник, който гласи: „Когато състезател в състезанието публично унижава, обижда или хули друг състезател по какъвто и да е начин се наказва със спиране на правата до три срещи и глоба в размер на три хиляди лева.“

Пирин обаче вече изтърпя част от първоначално наложеното наказание – това да играе мач без публика. Това се случи при загубата от Лудогорец с 1:3 в неделя.

- реклама -