БФС
Снимка: БГНЕС

БФС незаконно е отменил конгреса от 18 март

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов и неговият екип публикуваха решението на Софийски градски съд, че конгресът от 18 март 2022 г. е бил незаконно отменен.

„Съдът е отсъдил, че Общото събрание на БФС на 18 март 2022 г. е било свикано от Изпълнителния комитет на БФС при спазена процедура по Устав и е било незаконно отменено, противно на твърденията на БФС!

За съжаление на всички желаещи скорошна промяна,

съдът е решил, че БФС е опорочил изначално възможността да се проведе Конгрес на 18 март 2022 г., като е създал неяснота за провеждането му чрез бездействие на администрацията. Тя е допуснала публикуването на противоречива информация относно организирането на събранието. (В Търговския регистър е публикувано, че събранието ще се проведе, докато на сайта на БФС пише, че е отменено).

Според съда това е опорочило процедурата по определяне

на делегати, защото с разгласяването на противоречива и невярна информация относно отмяната на Конгреса, БФС е попречил на повечето членове на сдружението да вземат реално участие в събранието

и да упражнят законното си право на глас.

Въпреки че се е съгласил с аргументите ни, съдът е стигнал до погрешения извод, че незаконосъобразните действия на администрацията на БФС са опорочили валидността на решенията на Конгреса.

На тези единствени основания, вменени изцяло във вина

на БФС, съдът е отменил взетите от Конгреса решения, като е определил двуседмичен срок за обжалване. Предстои обжалване пред Софийския апелативен съд“, се казва в изявлението.

От екипа на Бербатов настояват

футболният съюз да възстанови членските права на изключените 62 клуба. Те бяха изключени заради участието си в конгреса на 18 март. Първоначално бяха изключени над 100 клуба, но част от тях се разминаха със санкцията.

- реклама -