БФС, дерби, глоби

БФС наказа жестоко Любо Пенев и Павел Колев

БФС наложи тежки наказания на ЦСКА-София и Левски след дербито между двата клуба. Треньорът на червените Любослав Пенев е глобен с 8000 лева за „за повторно уронване на престижа и създаване на негативизъм към българското съдийство в средствата за масова информация“. По-рано тази пролет Пенев бе глобен с 9000 лв. за критики към съдийството. За същото провинение полузащитникът Кристиян Малинов е глобен с 3000 лв. По същата точка е наказан и изпълнителния директор на Левски Павел Колев. Той ще трябва да плати санкция в размер на 5000 лв.

БФС наказа и двата клуба – общо с 7600 лв.

Допълнителни глоби има за двата отбора и заради поведението на феновете им на Националния стадион „Васил Левски“. Санкцията за ЦСКА-София е общо 3300 лв. Причината – използване на факли, довели до спиране на играта, хвърлени предмети и нецензурни и обидни скандирания. Левски отнесе 4300 лв. глоба. Делегатът на мача е видял нерегламентирано използване на факли и димки, нецензурни и обидни скандирания и възпламеняване на пиротехнически средства извън сектора.

Бодуров е наказан за един мач за плюене по съперник

Капитанът на ЦСКА Николай Бодуров бе наказан от Дисциплинарната комисия за една среща. Той ще пропусне реванша с Ботев Пловдив от полуфиналите за Купата на България утре. Централният защитник е санкциониран, защото наплю халфа на сините Богдан Вашчук.

- реклама -