БФС

Абсурд: БФС награждава клуб, който не развива дейност

Пореден абсурд се разви в българския футбол днес. Оказа се, че има футболен клуб, който не развива дейност от 2019 година насам. В същото време на конгреса на 12 октомври е присъствал неупълномощен от клуба делегат. БФС пък твърди, че в този период клубът е участвал в турнири, печелил е и дори е бил награден затова.

Клубът е ФК Стандарт от град Шивачево, Сливенско. Несъответствията са разкрити по време на проверка на Министерството на спорта. Тя е по сигнал на Димитър Бербатов.

В проверката са включени три

български клуба от област Сливен, които са взели участия и са гласували на конгреса на 12 октомври. „Изключително впечатление прави декларацията на председателя на УС на ФК „Стандарт” гр. Шивачево Динко Николов, който заявява, че клубът не развива никаква дейност в периода 2019-2022 г. Той потвърждава това и във видео изявление“, се казва в позицията на Министерството на спорта и на министър Радостин Василев.

„За ММС е изключително притеснително,

че въпреки изрично декларираното от страна на председателя на ФК „Стандарт” гр. Шивачево неучастие в първенства и турнири, БФС представя на ММС заверени документи, според които детски отбор на този футболен клуб не само е взел участие в турнири, но е и победител в един от тях. Освен всичко друго този клуб е участвал в Конгреса на БФС на 12 октомври миналата година и е гласувал, когато е избран Борислав Михайлов. Заключението на комисията е, че предвид всички тези противоречия и възможно наличие на документи с невярно съдържание, ММС трябва да сезира компетентните органи“, обясни Василев.

Изпълнителният директор на БФС

Борислав Попов опроверга твърденията на собственика на Стандарт Шивачево. Той е заявил пред „Нова телевизия“, че в БФС разполагат със снимков материал от детските футболни турнири. Освен това, той заяви, че в централата имат протокол от клуба за Конгреса през миналата година. „Пред мен протокол от 18 септември 2021 г. от клуб ФК Стандарт Шивачево има. Никога не сме изисквали упълномощаване за определяне на делегат, това е решение на управителния орган“, заяви Попов.

Вчера в друг абсурд БФС изключи 104 аматьорски клуба по различни причини.

- реклама -