Емил Костадинов, БФС
Снимка: БГНЕС

БФС: Ще се доиграят само мачовете от редовния сезон

В efbet Лига най-вероятно ще се доиграят единствено двата оставащи кръга от редовния сезон. Това заяви първият вицепрезидент на БФС Емил Костадинов.

Вчера УЕФА сложи краен срок от 3 август за довършване на местните първенства в Европа. Костадинов заяви, че се работи по различни варианти, но на практика доиграването на всички мачове от редовния сезон и плейофите е неосъществимо. „Професионалната лига предложи варианти, има мнението на всички клубове. Преобладаващото мнение е да се доиграят 25-ти и 26-ти кръг. След това да се изиграят Купа България и баражите за влизане в Първа лига. Другият вариант е да се изиграе цялото първенство. На теория може да стане, но на практика няма как да стане“, заяви той.

Костадинов каза още, че БФС ще намали съдийските такси за мачовете след подновяването на сезона, както и членския внос на клубовете, за да подпомогне отборите по време на кризата с коронавируса. „Не е много, но на този етап това можем да направим. Общо стават около 23 процента намаление, което ще е добре дошли в този труден период. Това са първите две мерки, след тях ще има и още“, обясни той.

- реклама -