БФС БФС, Валентин Михов, побой

БФС ще прави конгрес на 25 юни в НДК

Конгресът на БФС за избиране на ново ръководство ще се проведе на 25 юни в НДК. Това стана ясно след днешното заседание на Изпълнителния комитет.

„На това място преди повече от година казах, че приемам избора за временен президент и искам да проведем извънреден конгрес. Поради това, че имаше пандемия, този конгрес се отложи. Сега имаме насрочен конгрес. Инициативният комитет разгледа предложението за извънреден конгрес, то беше отхвърлено. Следващото решение е за провеждане на конгрес на БФС на 25 юни в зала 1 на НДК, ако има ограничителни мерки, или в зала 3, където обикновено провеждаме заседания“, обясни временно изпълняващият длъжността президент Михаил Касабов.

БФС плаща таксите за ВАР съдиите

„Дискутирахме и извънконгресни теми – във връзка с въвеждането на ВАР, членовете на Изпълнителния комитет приеха предложенията от Съдийската комисия за промени в Наредбата за първенствата и турнирите, Дисциплинарния правилник, Финансовия правилник и протоколите за подготовка на стадионите. Всичко това се прави поради въвеждането на ВАР от плейофната фаза. Към правилника за футболното съдийство бяха добавени назначението на видео асистент рефер и асистент видео асистент рефер. Взе се и решение БФС, с цел облекчение на клубовете, да поеме изцяло от бюджета си таксите на ВАР съдиите и асистент ВАР съдиите за плейофната фаза“, добави Касабов.

Той разкри, че собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев е предложил промени в състава на Съдийската комисия, но след това е оттеглил исканията си. „Г-н Домусчиев имаше предложение за промяна на състава на Съдийската комисия, но той го оттегли. Не ми е давал аргумент за оттеглянето. Категорично не трябва да има промени в Съдийската комисия. Преди един месец назначихме нов председател, трябва да му се даде време да работи“, завърши Касабов.

„Промяна във формата на първенството няма да има. Не знам откъде идва информацията за смяна на формата. Нека дадем шанс на Ясен Петров, мисля, че ще избере най-доброто, с което разполага българският футбол. Наблюдава всички мачове, да се надяваме на добри резултати“, коментира вицепрезидентът Атанас Фурнаджиев.

- реклама -