Боби Михайлов, БФС
Снимка: bfunion.bg

БФС ще решава през януари за Ясен Петров

БФС ще решава през януари дали да предложи нов договор на селекционера на националния отбор Ясен Петров. Това стана ясно след първото заседание на новия Изпълнителния комитет. То е и последно за тази година, следващото ще е през януари.

Договорът на Ясен Петров свърши през миналия месец. Той води националите в квалификациите за световното първенство. В тях нашите завършиха на предпоследно място в групата с осем точки. Националният отбор записа две победи, две равенства и четири загуби и голова разлика 6:14. Върхът в тях беше точката срещу европейския шампион Италия.

„Членовете на Изпълнителния комитет се запознаха с отчета на националния селекционер Ясен Петров за резултатите и извършената работа в периода януари-декември 2021 г., както и с целите за идната 2022 г., включващи преследване на задължително първо място в групата от Лигата на нациите, продължаване на политиката за интеграция на перспективни млади футболисти и разширяване на скаутското звено към националните отбори. На следващото заседание на ИК през януари 2022 г. членовете на ръководния орган на БФС ще дадат своята оценка за извършеното дотук от щаба на мъжкия национален отбор и ще вземат решение за продължаване на съвместната работа“, се казва в официалното съобщение на БФС. То е публикувано на сайта на организацията.

На заседанието Изпълкомът одобри и новата административна структура на БФС. Тя е изработена според препоръките на УЕФА в проекта „Футболни федерации на бъдещето“. В новата административна схема основна роля заема мениджър „Стратегическо управление“. Освен това ще има функция „Технически директор“. Откриват се и нови позиции като ръководител отдел „Спортна наука“ и ръководител отдел „Трансфери“.

- реклама -