БФС БФС, Валентин Михов, побой

БФС реши: 14 отбора в елита, ще станат 16 през 2022-а

БФС реши да запази настоящия формат на първенството и за следващия сезон. Решението беше съобщено след заседанието на Изпълкома. През сезона 2022/23-а обаче първенството ще се увеличи на 16 отбора. Системата и баражите остават същите, както и до момента.

В края на идващия сезон ще изпадне само един отбор – завършилия на 14-то място в класирането. 13-тия пък ще играе бараж срещу 4-тия във Втора лига. От Втора лига към efbet Лига ще влязат директно три тима. В новия вариант Втора лига ще бъде от 20 отбора, като в това число влизат и три дублиращи тима.

Сезоните в efbet Лига и Втора лига ще започнат на 23 юли и ще продължат до 23 май 2022 година. До края на май трябва да се изиграят и баражите.

„Всички отбори взеха лиценз, но Левски и Черно море ще бъдат под мониторинг всеки месец. Локомотив София е заявил алтернативни стадиони, на които да домакинства през новото първенство. Това са стадионите в Бистрица и стадион „Васил Левски“, каза завърналия се начело на БФС Борислав Михайлов.

„Следим ситуацията в Левски, но не знам повече от вас. Нямам представа докъде са стигнали. За БФС и за всички в България е добре всички клубове да са добре финансово“, заяви Михайлов.

- реклама -