Брюксел

Безредици в центъра на Брюксел, има задържани

Специални полицейски части разпръснаха участниците в масови безредици в центъра на белгийската столица, а трима младежи са задържани, съобщи прессекретарят на брюкселската полиция Оливие Шлос.

„На място пристигнаха сили за борба с безредици на федералната полиция. Ситуацията е взета под контрол, трима души са задържани”, каза Шлос.

Телевизионният канал РТБФ съобщи, че тълпа младежи, в която е имало над 100 души, е нападнала полицаи в центъра на Брюксел, а после започнала да чупи витрини и автомобили.

Компанията за градски транспорт STIB заяви, че спирки на метрото в центъра на Брюксел са затворени.

Вестник „Дерниер йор” съобщи, че група младежи са изпочупили витрини на библиотека и магазини, разбити са и няколко автомобили в централната градска част.

Център на събитията е бил площад Моне до сградата на борсата, където няколко стотин младежи се събрали по призив в социалните мрежи, приписван на популярния сред младите рапър „Варгас 92”

По информация на агенция Белга полицията се опитала да задържи рапъра за организиране на неразрешен митинг, след което симпатизантите му започнали да хвърлят камъни и бутилки по полицейски автомобили.

Органите на реда се оттеглили по посока на полицейския участък.

След като униформените се отдалечили, младежите започнали да трошат витрини и паркирани автомобили.

- реклама -