Бежанците прогониха иманярите от Странджа

Интересен ефект от бежанската криза. Засиленият мигрантски поток, чийто маршрут минава през Странджа планина е прогнил иманярите от планината.

Търсачите на археологически съкровища вече не припарвали там, заради засиленото полицейско присъствие в граничната зона. Те обаче започнали да обикалят в други региони. Това стана ясно по време на широка дискусия в Бургас, посветена на опазването на културното наследство.

Във форума участваха археолози, историци, полицаи и представители на държавни институции, сред които митницата и БАН. На него стана ясно, че иманярите измислят все по-находчиви прийоми, за да избегнат наказателна отговорност.

Симулират лов на трюфели

Последен писък на модата сред иманярите било да се представят за гъбари. Ако ги хванат обяснявали, че обикалят горите, за да търсят трюфели. Като доказателство, повечето от тях дори водели със себе си куче.
Представителите на Икономическа полиция разкриха, че в момента с иманярство се занимават предимно неграмотни и безработни хора, без образование. Голяма част от тях са роми, които дори не си дават сметка, че извършват закононарушение.източник: Монитор

- реклама -