карантина

Бежанците в Харманли под карантина от утре – ВИДЕО

Бежанците в Харманли ще бъдат под карантина от утре. Мярката се налага докато траят изследванията и лечението на настанените чужденци в лагера, съобщиха от министерството на здравеопазването.

Временно се преустановява движението на бежанците извън територията на центъра в Харманли заради опасенията за здравословното състояние на настанените в него мигранти. За целта председателката на Държавната агенция за бежанците е поискала допълнителна охрана, за да може да се охранява лагера.

Какво още каза зам.-министъра на здравеопазването Ваньо Шарков вижте във видеото:

От началото на годината в центъра в Харманли са направени над 13 хиляди изследвания, съобщиха от здравното министерство.

В момента в центъра в Харманли са настанени 3 004 чужденци

От началото на годината досега в бежанския център в Харманли са потвърдени общо 64 случая на краста. Местните хора се притесняват и от тропическото заболяване кожна лайшманиоза.

От дни в Харманли и в региона се надига голямо недоволство и страх у хората заради възможните зарази. Вдигнаха се и протести, на които се чуха искания за оставки на председателя на Държавната агенция за бежанците Петя Първанова и на временния директор на центъра в Харманли.

- реклама -