Суша в старата столица! Спират водата за повече от 24 часа!

Суша в старата столица! Спират водата за повече от 24 часа! Без вода за повече 24 часа ще останат Велико Търново и още 3 общини.

Причината е тежка авария на магистралния водопровод от язовир „Йовковци“. Тя ще остави без вода за повече от денонощие общините Велико Търново, Горна Оряховица, Лясковец и Стражица.

Всички населени места в четирите общини  ще останат без вода от 6.00 часа сутринта на 11 април до обяд на следващия ден, съобщиха от водоснабдителното дружество.

„Аварията е на главната деривация от пречиствателната станция до село Пчелище, което е преди разпределителната шахта. Затова се налага спиране на водата от язовир „Йовковци“. Които са на местни водоизточници, няма да бъдат засегнати“, поясни заместник-управителят на ВиК „Йовковци“ Росен Трифонов.

Даден е по-дълъг срок за отстраняване на аварията, за да може да бъдат извършени всички дейности по подмяната, обевъздушаването и промиването на новата тръба.

Уведомени са управите и на четирите общини – Велико Търново, Горна Оряховица, Лясковец и Стражица, за да бъдат взети мерки за осигуряване на вода за питейни и санитарни нужди за лечебните и учебните заведения.

Още по темата:

- реклама -