Коледа

Без стрес по Коледа: Мисията е възможна!

Коледа е едновременно най-щастливото, но и най-напрегнатото време от годината. Планирайте задълженията си навреме, за да си спестите главоболието.

Последвайте тези съвети и управлявайте времето си правилно, така ще успеете дори да се поглезите и да изглеждате отпочинали.

Намалете списъка с подаръци

Избегнете яростното пазаруване в навечерието на празника, като се уговорите със семейството и приятелите си за „тайна размяна“ на подаръци. По този начин всеки купува само по един подарък, а всички получават. Това също може да означава, че разполагате с по-голям бюджет. Алтернатива е да въведете правило само децата под 18 години да получават подаръци.

Коледа

Пригответе част от храната предварително

Има много неща за вършене на празника, затова ако можете да започнете подготовката няколко дни по-рано, не се колебайте. Ще се изненадате колко от храната за Коледа може да се приготви по-рано – нарежете зеленчуците и ги замразете, направете соса за пуйката, а също и пълнежа. Ако възнамерявате да печете бисквитки, омесете тестото и го сложете във фризера.

Коледа

Направете си предварителен списък, за да не купувате излишни продукти, и не се притеснявайте да помолите гостите си да донесат по едно ястие – така напрежението намалява и се освобождава място в хладилника. На големия ден разпределете ролите: накарайте съпруга си да отговаря за пуйката и напитките, децата може да подредят масата, а след това да напълнят съдомиялната машина, а родителите Ви може да се погрижат за зеленчуците.

Планирайте малко време за себе си

Да вмъкнеш няколко часа в салон за красота в този натоварен график е почти невъзможно. Затова си откраднете един следобед и се погрижете за ноктите, косата, веждите и кожата си.

Коледа

Вземете си вана и релаксирайте преди лудницата да настъпи. А ако успеете, поглезете се и с масаж, защото тялото Ви със сигурност се нуждае от него.

Разчупете празника

Коледа

Вълнението за Коледа е различно при всички. Затова имайте забавления в готовност, независимо дали ще подготвите филм или игри. Създайте коледни плейлисти в Spotify и YouTube и ги използвайте за фонова музика. Също така можете да помолите гостите си да донесат настолни игри, ако не разполагате с такива.

Източник: The Telegraph

- реклама -