Тошко Йорданов, Слави Трифонов партия Няма такава държава регистрация

Без Слави Трифонов регистрираха партия „Няма такава държава“

Партията на Слави Трифонов беше регистрирана в Софийския градски съд.

Документите с 3700 подписа внесе един от сценаристите Тошко Йорданов заедно с част от екипа на шоумена. Самият Трифонов не присъства на събитието.

Името на партията „Няма такава държава“ ще бъде регистрирано и няма никакви проблеми, защото спазваме закона, заяви Йорданов на излизане от съда.

„В крайна сметка гостите си ги избирам аз, сметнах, че е по-интересно да се чуе другата гледна точка. Не коментирам дали ще имам общо политическо бъдеще с Манолова и неща, които ще се случат занапред“, обясни Тошко Йорданов.

„Нека се разберем отсега, като направим нещо или смятаме да направим ще ви кажем. Всичко останало са спекулации. А вие може да си пишете каквото искате “, обърна се Йорданов към журналистите и по този начин не отговори за политическите цели на партията.

Тошко Йорданов отклони отговора и на въпроса към кой политически спектър ще гравитира новият политически проект. “Истината е, че пред нас и страната има проблеми. Ако седнем да правим анализ БСП направиха неща, които десните партии по света следват. Ляво-дясно е да си чешем езиците. На последните местни избори видяхте как гласуваха дясномислещите хора“.

На въпрос как се самоопределят, Йорданов отговори: като партия „Няма такава държава“.

За политическия проект на Трифонов се говори още от лятото. В последното си предаване през юли той загатна, че ще настоява за смяна на пропорционалната избирателна система с мажоритарна и намаляване на броя на депутатите от 240 на 120. Обеща да се бори за изцяло мажоритарна избирателна система в два тура с абсолютно мнозинство, пряк избор на главния прокурор, на националния омбудсман и на шефовете на областните дирекции и районни управления МВР.

- реклама -