Витоша
сн. БГНЕС

Без събирания на групи и седене по пейки и беседки след отварянето на Витоша

Екипите на Столична община и Общинска полиция ще организират движението и паркирането на автомобили от „Драгалевци“ до Морените и от „Бояна“ до Златните мостове, Ветровала и Офелиите.
Между 11 и 14 ч тези пътища ще се затварят за автомобили.
Toва съобщи столичния кмет Йорданка Фандъкова във връзка с решението за отваряне на планините и природните паркове.
На паркинга на хижа „Алеко“ ще се допускат автомобили с трудноподвижни граждани и с инвалидни колички.
„За да не допускаме събирането на много хора на едно място автобусните линии, които пътуват до Витоша остават спрени. С успокояване на епидемичната обстановка имаме готовност да възстановим движението на градските автобусни линии до Витоша“, обясни Фандъкова.

При разходка в планината ще трябва да се спазва дистанция от минимум 2,5 м. и да се носи маска или шал при разговори с други хора.

Хижите на Витоша остават затворени. Забранява се сядането на пейки и в беседки, както и събирането на компании и групи от туристи. Правенето на пикник е допустимо само за членовете на едно семейство.
„Моля, гражданите, които не познават добре Витоша, но искат да се разходят, да ползват задължително само маркираните екопътеки. Благодаря на всички граждани, които отговорно спазват правилата за разходка в отворените големи паркове“, призова Фандъкова.
- реклама -