Без решетки: Махнаха железните врати на НС (Колко струват?)

Минчев посочи и началото на казуса – Той датира от януари, когато при протеста на „Възраждане“ имаше пробив в сигурността.

В четвъртък заседанието на парламента започна с

декларация на парламентарната група на „Възраждане“. Позорно е парламентаризмът да бъде ограден с метални решетки, Народното събрание (НС) да бъде постоянно оградено с метални преграждения, се заявява в декларация от името на ПГ на „Възраждане“, огласена от Елена Гунчева от парламентарната трибуна.
Страхът на управляващите от хората, само месеци след избирането им във властта, преминава в нелогични и позорни действия, които показват единствено несигурност и желание за конфронтация, добави тя.

Срамно е народните представители да се страхуват от народа си,

заяви Гунчева. В четвъртък от Министерството на културата наредиха да бъдат премахнати решетките на входа на Народното събрание.
Инспектори от Главна дирекция „Инспекторат за опазване на културното наследство” на Министерството на културата извършиха спешна проверка във връзка с информациите за осъществена нерегламентирана намеса по сградата на Народното събрание, която е със статут на недвижима културна ценност от национално значение.
Решетките на входа на Народното събрание са били поставени по предложение на НСО, съобщиха от пресцентъра на НС.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено