Без ранени, а само обгазени при стрелбата в кино в Германия

Без ранени при стрелбата в киносалон в германски град. Въоръжен маскиран мъж нахлу в киносалон в западния немски град Вирнхайм около 15 часа местно време. Той е произвел неизвестен брой изстрели, след което се е барикадирал.

Съществува неяснота дали изстрелите са били от бойни или „стоп“ патрони. У него обаче са открити ръчна граната и колан с експлозиви, съобщава в.“Билд“. Полицията е получила обаждане с 14:45 за маскиран мъж с дългоцевно оръжие.

Без ранени
Само обгазени след престрелката

Първоначалните данни бяха за най-малко 25 души ранени и възможна заложническа ситуация. Германската полиция потвърди само „неясна опасна ситуация“.

Впоследствие стана ясно, че германските специални части са провели операция в киното, а „ранените“ посетители са пострадали от сълзотворния газ, използван от тях.

Край на спекулациите сложи вътрешният министър на провинция Хесен Петер Бойт, който по време на извънредна сесия на местния парламент съобщи, че стрелецът е убит от полицията, а сред посетителите на киносалона няма убити и ранени.

„Нападателят се е движел из киното, според информацията, с която разполагаме в момента, и е изглеждал объркан“, съобщиха още органите на реда. Те оповестиха, че е имало заложници вътре и е възникнала борба с полицията, докато не е бил убит.

Мотивите за нападението и самоличността на престъпника остават неизвестни.

- реклама -