тенис, дезинфектант
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Без професионален тенис до края на юли

Професионалният тенис удължи с още един месец паузата в тура. Това означава, че турнири няма да има до края на юли. Причината е пандемията от коронавирус, обявиха от ATP и WTA.

При мъжете отпадат турнирите в Хамбург, Нюпорт, Лос Кабос, Гщаад, Умаг, Атланта и Кицбюел. При жените – тези в Бащад, Лозана, Букурещ и Юрмала. Очаква се през юни това да се случи и с турнирите в Палермо (20-26 юли), и Карлсруе (28 юли-2 август). „Решение за турнирите в Палермо и Карлсруе ще бъде взето при допълнителната информация. Продължаваме да спазваме медицинските препоръки и ще подновим сезона само когато е безопасно това да се случи. Ще следим ситуацията непрекъснато и се надяваме възможно най-скоро отново да сме на корта“, заявиха от WTA.

„Поради продължаващата несигурност, за съжаление трябва да удължим паузата. Подобно на феновете на тениса, играчите и организаторите на турнирите по света, ние споделяме разочарованието от факта, че Турът продължава да страда от тази тежка ситуация. Преразглеждаме внимателно всички опции в опит да подновим възможно най-скоро тениса при мъжете. Включително и гъвкавостта при провеждането на турнири на по-късен етап през годината. Здравето и безопасността на тенис общността и широката публика остават наш основен приоритет“, каза президентът на АТР Андреа Гауденци.

- реклама -