Без обвинение за собственика на пистолета, с който стреля депутатско дете

Без обвинение беше пуснат от ареста бизнесменът Димитър Бонзов. Той е собственикът на бойния пистолет, с който вчера

11-годишният син на депутата от ПП-ДБ Явор Божанков

простреля в крака 12-годишно момиче. Че на Бонзов  не е повдигнато обвинение потвърди пред БНР районният прокурор на Велико Търново Тихомир Шабов.

В същото време Районната прокуратура е образувала досъдебно производство за причинена средна телесна повреда на непълнолетно лице. А също и за държане на огнестрелно оръжие, което не е съхранявано по надлежния ред.

Задържан е собственикът на оръжието, с което депутатско дете простреля момиче

Фактът, че не е повдигнато обвинение срещу Бонзов е изненадващ. Причината е, че сутринта, че предстои да бъде подведен под отговорност, обяви лично районният прокурор на Търново. „Грозят го от 3 до 10 г. затвор“, каза прокурор Тихомир Шабов. За простреляното 12-годишно момиче не е подаван сигнал на 112, а е съобщено от спешна помощ, уточни той. На събитието в дома на Димитър Бозов в Арбанаси е имало 16-17 души, сред които и деца. По първоначалните данни

пистолетът бил оставен на пейка в двора на къщата,

където течало партито. Децата помислили че е играчка, но той се оказал зареден и произвел изстрел. Куршумът попаднал в ходилото на крака на 12-годишното дете. Взети са натривки от ръцете на всички присъствали, назначени са експертизи . Засега Бозов не е давал обяснения за случилото се.

Пострадалото дете е в добро състояние, но все още е в болницата в Търново.

Самият Явор Божанков пък коментира случая в социалните мрежи. Той написа, че детето му е в шок и се благодари, че не се е случило нещо още по-лошо.

- реклама -