Без червен килим на наградите на Американската филмова академия заради пожарите в Калифорния

Американската академия за филмово изкуство е взела решение да промени формата на церемонията по връчването на своите собствени почетни награди, която ще се състои в неделя. Причина за това решение станаха бушуващите в Калифорния пожари, причинили смъртта на десетки хора, съобщава „Холивуд рипортър“

„В светлината на трагичните пожари, горящи из цяла Калифорния, решихме да съкратим формата на преминаването по червения килим по време на церемонията тази година. Събитието ще се ограничи само до снимки на лауреатите“, пишат журналистите от медията, цитирайки писмо, адресирано до телевизионните екипи, акредитирани да отразяват събитието. „Вечерята и церемонията ще се проведат, за да отдадат почит на постиженията на дейците на изкуството и киното. Извиняваме се за неудобството, което ще бъде причинено при планирането на излъчването“, добавят от киноакадемията.

В неделя ще бъдат връчени почетни награди на името на продуцента и сценарист Ървинг Талберг (1899-1936), както и на актьора и режисьор Жан Хершолт (1886-1956). С тях са удостоени публициста Марвин Леви, джаз композиторът Лало Шифрин, актрисата Сисъли Тайсън, продуцентите Катлийн Кенеди и Франк Маршал. Прелюдия към връчването на наградите е преминаването по червения килим пред входа на Hollywood & Highland Center (Холивуд и Хайленд Център) в Лос Анджелис, където лауреатите позират пред камерите и дават интервюта. Този път интервютата са отменени.

Церемонията по връчването на наградите Оскар ще се състои на 24 февруари 2019 г. в Dolby Theatre (Долби Тиътър) в Лос Анджелис (Калифорния).

- реклама -