Без бронежилетки остават голяма част от полицаите

2900 броя бронежилетки трябва да бъдат бракувани, тъй като са с изтекъл срок на годност. Данните изнесе вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова.

От думите й става ясно, че голяма част от униформените служители на МВР, които изпълняват служебните си задължения, могат да останат без предпазни средства, тъй като към юли месец 2016 г. МВР разполага с 2377 годни за употреба противокуршумни жилетки.

През периода 2012-2016 г. са закупени 1248 бронежилетки,

пише още Бъчварова. Рециклирани са 1129 броя. “За по-голямата част от полицейските служители, назначени в наряди по линия на патрулно-постова дейност и контрол на пътното движение, изпълняващи дейности по противодействието на престъпността и опазването на обществения ред, са осигурени годни бронежилетки”, посочва още вътрешният министър, но не уточнява за каква част от служителите на МВР липсват бронежилетки.

За 2017 г. са планирани средства за доставка на 471 броя нови противокуршумни жилетки. След прецизиране на финансовите възможности ще се планират и средства за рециклиране на част от бронежилетките с изтичащ срок на годност през 2017 г., отбелязва в заключение МВР-министърът

- реклама -