Без Тръмп, Мей и Макрон на световния форум в Давос

Световният икономически форум в Давос, Швейцария, ще се проведе между 22-ри и 25-и януари, но без най-ключовите фигури от клуба на богатите- САЩ, Великобритания и Франция.

Президентът Тръмп отмени участието на САЩ в Световния икономически форум в Давос

Тръмп обръщение граница МаксикоПрезидентът Тръмп отмени участието на САЩ в Световния икономически форум в Давос, Швейцария. Решението е заради липсата на финансиране за федералното правителство.

В изявление на прессекретаря му Сара Сандърс се казва: „Като имаме предвид, че 800 000 американски служители не получават заплати и за да бъде сигурен, че екипът му ще може да помогне ако се наложи, президентът Тръмп отмени посещението на американската делегация на Световния икономически форум в Давос, Швейцария следващата седмица“.

Тереза Мей отмени участието си в Световния икономически форум в Давос

Брекзит гласуване Мей ВеликобританияБританският премиер  Тереза Мей няма да участва в Световния икономически форум в Давос от 21 до 25 февруари, за да се посвети на Брекзита, съобщи говорителка на правителството, цитирана от Франс прес.

„Няма да отиде в Давос. Ще се съсредоточи върху тукашни въпроси“, каза говорителката.

Мей в момента води преговори в опит да извади процедурата на Брекзита от задънената улица, след като парламентът отхвърли споразумението й за излизане от ЕС.

Макрон няма да присъства на форума в Давос

Френският президент Еманюел Макрон няма да присъства на тазгодишния световен икономически форум в Давос, съобщи официален представител в канцеларията на президента, позовавайки се на натоварения график на президента, включващ и дебати в отговор на протестите на „жълтите жилетки“.

От Елисейския дворец обясняват, че Макрон ще проведе второто издание на своя собствен форум с бизнес лидери във Версай на 21 януари, наречен „Изберете Франция“.

Темите в Давос

Близо 3 хиляди ще са участниците от политиката, бизнеса, академичните среди, културата, медиите на форума. Те ще обсъждат как да се изгради по-добра версия на глобализацията, посочват организаторите. Темата е „Глобализация 4.0: Формиране на глобалната архитектура във времето на четвъртата индустриална революция“.

Втори фокус на разговорите е огромната вълна на промяна, която вече залива целия свят под формата на високотехнологична дигитална революция.

- реклама -