хеликоптер Коби Брайънт

Без алкохол и наркотици в тялото на пилота на катастрофиралия хеликоптер с Брайънт

Аутопсията на деветте жертви на хеликоптерна катастрофа, при която загина и Коби Брайънт, е постановила, че причината за смъртта на всички са тежки физически травми. Изследването е в размер на 180 страници. В него пише още, че пилотът на хеликоптера е дал негативни тестове за алкохол и наркотици. Пилот на хеликоптера бе 50 годишната Ара Зобаян.

„Токсикологичните тестове не откриха злоупотреба с алкохол или наркотични вещества. Клиничната експертиза показала, че всички жертви на злощастния инцидент са починали в следствие на тежки физически наранявания“, се казва в документа. Разследването открило, че хеликоптерът се движел със 296 км/ч, когато се разбил. Машината попадна в гъста мъгла на път към юношески турнир.

Според информациите 41-годишният Брайънт е имал травми почти по цялото тяло. „Тези контузии са почти моментално фатални“, се казва в доклада. В тялото на легендарния баскетболист също не бяха открити следи от наркотични вещества. Единствено има следи от риталин – съединение, използвано за лекуване на липса на внимание, хиперактивност и нарколепсия.

В катастрофата загина още 13-годишната дъщера на Коби – Джана Брайънт. Две нейни съотборнички съшо пътуваха с нея – 14-годишната Алиса Алтобели и 13-годишната Пейтън Честър. Заедно с тях си отидоха родителите на Алтобели – Джон и Кери, майката на Честър – Сара, и баскетболният треньор Кристина Маузър.

Вдовицата на Коби – Ванеса Брайънт – вече заведе дело срещу компанията, която оперираше хеликоптера. Тя твърди, че Зобаян не е проверила атмосферните условия преди да излети.

- реклама -