Георги Кабаков

Берое се оплака от Кабаков, той получи Лудогорец – ЦСКА-София

Берое пусна официална позиция, в която изрази възмущението си от Георги Кабаков. Повод са съмненията за игра с ръка на Илиян Стефанов при гола на Ивелин Попов вчера. Благодарение на него Левски победи с 1:0 в Стара Загора.

„Ръководството на ПФК „Берое“ изразява своето възмущение от поредните съдийски отсъждания на Георги Кабаков срещу нашия клуб. Не бихме искали да се оправдаваме с рефера и си даваме ясна оценка за показаното на терена, но отново крайният резултат в наш двубой определено бе повлиян от субективни фактори.

Главни действащи лица бяха главният съдия на двубоя с „Левски“, както и отговорникът за ВАР Владимир Вълков. За да не звучим голословно, припомняме предишни отсъждания на г-н Кабаков срещу „Берое“.

Същият съдия изгони Пламен Крумов за поемане на топката с гърди в един двубой на ст. „Георги Аспарухов“. Също той беше на път да отнеме сребърните медали на „Берое“ след една скандална дузпа в Разград. Същият този съдия отсъди дузпа в полза на „Славия“ за неволна игра с ръка на наш футболист, който дори бе с гръб към топката. Това са само част от фрапиращите му отсъждания в ръководените от него мачове на „Берое“, за което и прикачваме видео. Няма да напомняме за всички ситуации, но ги помним.

Ако трябва да говорим за настоящето, бихме искали да попитаме защо асистенцията след очевидна игра с ръка и хандбален прийом бе подмината от реферите и попадението бе зачетено?

В заключение, питаме дали г-н Виктор Кашай и г-н Георги Ринг някога ще вземат отношение към случващото се по терените в България? Дали следят оценките, които са поставяни от съдийските наблюдатели или и за тях са скрити?

Както ПФК „Берое“ гледа своите проблеми и с доста труд, за сметка на средствата ги решава, време е и СК във футбола ни да види, че има проблеми и с твърда и безкомпромисна ръка да ги реши. Не казваме, че във вчерашния мач само ние сме ощетени, защото претенции могат да имат и гостите. Точно затова, апелираме производственият брак в съдийската работа да се сведе до минимум.

Добре е, когато в един мач ВАР не се налага да се намесва. Не е добре обаче, във „фургона“ да не се следят мониторите – това е работата на ВАР-арбитрите, за което им се плаща, както и за цялата система. Да припомним, от това първенство само, след какво нарушение в нападение дойде изравнителното попадение на „Локомотив“ (София) срещу „Берое“…. а можем да припомняме и още куп грешки…“, написаха от Стара Загора.

Часове по-късно съдийската комисия към БФС даде Лудогорец – ЦСКА-София именно на Кабаков. Левски – Ботев Пловдив ще бъде воден от Станимир Тренчев.

- реклама -