Димитър Бербатов

Бербатов: От 15 години е време за промяна

Бившият национал Димитър Бербатов вярва, че е дошло време за промяна в българския футбол. Той говори пред dposrt във връзка с информация, че може да се кандидатира за шеф на БФС. Според сайта той е готов да участва в управлението. Бербо щял да се кандидатира в екип с бизнесмена Петър Величков.

„Надявам се да настъпи промяна. Не търся да съм шеф или да се изявявам като такъв, а търся футболът ни да тръгне в по-добра линия. Действия трябват. Всички си говорим, но никой нищо не прави в последните 14-15 години“, каза Бербатов.

Конгресът за избор на нов президент е насрочен за 11 декември. Бербатов не потвърди информацията за Величков, а заяви, че на този етап всичко е във фазата на разговори между „двама души, които се уважават и имат еднакви гледни точки“.

„За момента си говоря с човек, който познавам. Предполагам това правят и други хора по същата линия и се надявам това да са хора, които милеят за доброто на футбола ни. Ясно е, че ще настъпи промяна под някаква форма. Надявам се тя да бъде в положителна посока“, допълни бившият футболист.

- реклама -