Димитър Бербатов
Снимка: БГНЕС

Бербатов: След 16 години без резултати е време за нещо ново

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов заяви, че след липсата на резултати в продължение на 16 години, откакто Борислав Михайлов е начело на организацията, е време да се потърси промяна. Бившият нападател говори пред вестник „Тема Спорт“. Конгресът на БФС е на 12 октомври.

„Нека да не забравяме, че основният проблем на БФС е, че настоящото ръководство няма стратегия, така че няма и реална представа какво са постигнали и какво не, и какво искат да постигнат. Именно затова ние ще въведем лимит от максимум три мандата – 12 години, в които могат да управляват даден изпълком и президент“, казва Бербатов. Той обаче признава, че дори и да спечели, ще е необходима поне година за въвеждане промени.

Според Бербатов е много важно да се изготви футболна карта на България. „Да се знае във всяко кътче на страната с каква материална база разполага дадения клуб. Колко деца и мъже развиват, от какво имат нужда. Чак тогава можем да седнем с държавата и да говорим за общи приоритети за подобряването на материалната база. А сега се правят терени на парче, без никаква стратегия. Някои от тези терени се стопанисват от хора, които имат семейна връзка с част от ръководството на БФС“, добавя той.

- реклама -