Димитър Бербатов

Бербатов все пак ще се кандидатира за шеф на БФС 

Димитър Бербатов все пак ще застане с името си като кандидат за президент на БФС. Очаква се той да съобщи решението си в близко време, пише „24 часа“. Конгресът, на който, ще се избира нов президент на БФС трябва да се проведе на 25 юни. Поради пандемията от коронавирус той беше отлаган на два пъти през 2020-а.

Звездата вече каза, че ще влезе в битката, но той трябваше да застане зад кандидатурата на настоящия член на Изпълнителния комитет Петър Величков. В крайна сметка обаче тандемът е решил именно Бербатов да е лицето на екипа.

„Работим сериозно с Димитър Бербатов повече от година. Дали и кой от нашия екип евентуално ще се кандидатира за президент на БФС ще разберете скоро след насрочването на конгреса. Аз смятам, че поколението на Бербатов, Стилиян Петров, Мартин Петров трябва да поеме своята отговорност за управлението на БФС, но не бива да ги оставяме сами. Млади, енергични, независими и интелигентни футболни хора са тези, които ще поставят основите на истинската промяна и ще трябва да я направят. Сериозна подкрепа трябва да им бъде дадена и ще се справят“, коментира наскоро Величков пред dsport.

Според информацията голмайстор номер 1 в историята на българския национален отбор разчита на подкрепата на други знакови хора. В списъка е и бившият капитан на националния отбор Стилиян Петров.

До момента двама души са изявили официално намерението си да се борят за президентския пост в БФС. Това са президентът на Марица Пловдив Христо Христов и бившият президент на Нефтохимик Христо Порточанов. Сред другите спрягани имена са това на адвокат Иво Ивков и на сегашния  вицепрезидент на БФС Емил Костадинов.

- реклама -