Бербатов

Бербатов: Решението за кариерата ми предстои скоро

Бившият национал на България Димитър Бербатов призна, че скоро ще вземе решение дали да прекрати футболната си кариера.

За последно 37-годишният нападател игра в индийското първенство с екипа на Керала Бластърс, а днес бившият голмайстор на Висшата лига обяви, че ще работи с една от най-популярните букмейкърски къщи като анализатор.

„Да имаш много интереси всъщност е проблем, защото тогава се разпръскваш и не успяваш да се концентрираш върху едно определено нещо. Ще опитам за в бъдеще да си подредя приоритетите и да видя, в кое ще бъда най-полезен. В момента се опитвам да бъда на много места и да бъда полезен на доста хора, включително и на себе си“, заяви Бербатов.

Нападателят призна, че до момента не е получавал оферта да премине в някой клуб.

„Човек трябва да бъде реалист по отношение на това къде се намира в определен момент от живота си – какво може да прави, с какво може да помага, дали не пречи. Може би след известно време ще взема решение как ще се развива кариерата ми занапред – дали е време и може би сигурно е време да спра с футбола. Но от друга страна лесно ли е да спреш с това, което обичаш и което си правил цял живот. Все пак идва момент, в който трябва да се вземе решение. Проблемът при нас футболистите е, че никой не иска да спре.

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед отправи и съвет към младите ни футболни таланти. „Те държат бъдещето си в собствените си ръце. Наистина не е лесно, защото играят в България – първенство, което не се гледа от толкова много хора. Но пък в един момент могат да вземат дори мен за пример и да си кажат „ето, той успя по някакъв начин“.

Винаги ще бъда отворен да им давам съвети и да им помагам по някакъв начин, защото ще се почувствам добре да видя отново българско момче да отиде в Германия, Англия, Италия, а не да се ограничаваме до съседните страни. Не искам да обидя никого, но за да те познават като успял футболист и за да видиш най-доброто от този спорт – то, трябва да отидеш на много по-високо ниво”, допълни още той.

- реклама -