Бербатов

Димитър Бербатов: Не изпускай от поглед целта

Димитър Бербатов изнесе открита лекция пред студенти и преподаватели. Тя се проведе в Национална спортна академия „Васил Левски“ (НСА). Лекцията бе в най-голямата зала на Академията – Аула Максима, под надслов „По моя начин към успеха“.

Бербатов разказа вдъхновяващи моменти от кариерата си на професионален футболист и личностното си израстване. Лекцията откри лично ректорът на НСА проф. Пенчо Гешев. Той отбеляза и подходящо избрания момент – навечерието на 17 май – Деня на българския спорт. Той поздрави бившият играч за смелостта да представи академична лекция още преди дипломирането си като магистър на НСА.

Бербатов: Всеки сам трябва да дефинира успеха

„Какво е успехът? Всеки сам трябва да определи! За мен успехът беше да успея на световно ниво. Всеки сам трябва да дефинира успеха. В същото време трябва да знае как да понесе този успех. Това е много важно“, сподели бившият футболист на Манчестър Юнайтед и Тотнъм.

Сред гостите се отличаваха проф. Петър Киров – двукратен олимпийски шампион и преподавател в НСА, Петър Стойчев – двукратен световен шампион по плуване в ледени води и докторант в Академията, както и Десислава Кирова (известна като Дейзи Ланг) – световна шампионка по бокс.

- реклама -