Бербатов

Бербатов описа живота си в автобиографична книга – СНИМКИ

Българската футболна звезда Димитър Бербатов представи официално своята биография „По моя начин“. Това се случи само пет дни, след като друго футболно величие – Христо Стоичков, представи биографичната си книга „Историята“.

„Книгата се казва „По моя начин“, защото в нея пиша за това как аз съм успял, но има и много други начини човек да успее. Надявам се много млади хора да се припознаят и да научат нещо за себе си от книгата“, заяви Бербатов при представянето й.

Той обясни, че писането му отнело около 2 години, през които не очаквал да му е толкова трудно

„Все пак съм доволен от крайния резултат. Тя съдържа всички трудни моменти, победи и загуби, но не исках да е отегчителна, а да може всеки да я разбере“, коментира 37-годишният нападател.

Бербатов сподели още, че една от най-трудните глави за написване е била тази за финала в Шампионската лига през 2011 г. на „Уембли“, когато българинът бе оставен извън групата за двубоя за сметка на Майкъл Оуен.

„Надявам се да има повече такива книги, защото както аз, така и Стоичков сме успели. Това за следващите поколения е един урок, от който те могат да почерпят и да извлекат ползи“, отчете благоевградчанинът.

- реклама -