Бербатов: Не обичам фалшиви родолюбци (СНИМКИ)

Димитър Бербатов даде пресконференция съвместно с Луиш Фиго за благотворителния мач на 14 юни в София. Двубоят е организиран от фондациите на българина и португалеца в помощ на децата.

На въпрос относно бъдеща работа на Бербатов в управлението на българския футбол, звездата отговори: „Към момента напълно се занимавам с различни неща, ориентирани към социалната отговорност и към децата.”

5443222„Всички знаят, че дела трябват, а не думи. Разбира се, че нашата страна е малка и е хубаво, когато идват легенди като Фиго и останалите. Не е важно кои точно ще дойдат, важно е да се съберме на стадиона, защото всички ще бъдем дарители. Всеки от вас ще каже на самия себе си – ето, аз помогнах на едно дете. Никога не съм харесвал фалшиви родолюбци, които постоянно говорят, а нищо не се прави. Затова се радвам, че Фиго прие поканата и ще дойде. Освен това ще съберем и средства за децата, което е най-важното”, каза още българинът.

Легендата на португалския футбол Луиш Фиго обяви част от футболистите, които ще бъдат в неговия отбор в благотворителния мач.

5443213„Засега сме говорили с много играчи – потвърждавам за Толдо, Леман и Мичел Салгадо, Роберто Карлос, Деко, Максуел, Пирес, но очаквайте още много имена. По принцип играчите винаги казват „да“ когато става дума за такива събития, но те все пак имат лични ангажименти и затова чакаме края на сезона, за да получим потвърждение от някои футболисти. Димитър трябва да внимава, защото ще имаме силни имена в нашия състав“, заяви Фиго.

Запитан за това дали актуалната голяма звезда на Реал Мадрид Кристиано Роналдо ще вземе участие, Фиго обясни: „Това е изненада. Той ще бъде поканен но всичко зависи от графика му. Не мога да кажа нищо със сигурност, защото не зависи от моето желание. Разбира се, ще се опитаме да го поканим, но знаете един футболист след дълъг сезон, може да има нужда от почивка. Но ние ще направим всичко по силите си“.

5443206Колкото до това дали Канаваро, Зинедин Зидан, Роналдо и Оуен са получили са покани, Фиго обясни: „Поканих много играчи, но както казах зависи от графика им. Ще обявим още имена. Но почти до последния ден няма да знае. Канаваро е треньор в Китай, Зидан е начело на Реал – до последно ще чакаме потвърждение. Не се притеснявайте – ще дойдат големи имена, които може би не сте виждали толкова отблизо. Най-важна обаче е и каузата“.

„Моят отбор ще има треньор. Не знам кой ще е“, каза още португалската легенда.

- реклама -