Димитър Бербатов
Снимка: БГНЕС

Бербатов: Има досъдебно производство срещу членове на Изпълкома

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов даде пресконференция, на която разкри, че има образувано досъдебно производство за организирана престъпна група за манипулиране на футболни срещи.

„Даваме тази пресконференция, тъй като получаваме постоянно анонимни сигнали за нещата, които се случват в българския футбол. Такъв получихме и наскоро. До екипа ми достигна информация, че е образувано досъдебно производство през 2019 година за манипулиране на футболни срещи. В разработката са използвани СРС-а. Производството се води за организирана престъпна група. Ние като част от футболната общественост молим всички държавни институции да обърнат внимание на това производство. Подготвяме материал, който ще бъде изпратен на УЕФА и ФИФА. Има доклади, които показват че сме на 8 място в Европа по уговорени мачове“, каза Бербатов.

Бербатов: Начело на БФС трябва да водиш с пример

„Явно има черно тото, явно се случват някакви неща и има сигнали за това, в крайна сметка те трябва да бъдат разследвани. Чакаме сега да видим дали ще има резултати. Тези факти, които споделяме е, за да може да има реакции срещу черното тото. Като си начело на БФС трябва да водиш с пример. Лека полека да започват да се готвят следващите поколения. Трябва да се променят моралните ценности, но това идва от БФС, а не да се хвърля вината само върху играчите. Тези футболисти няма да искат да играят така“, добави той.

„Давам пример с президента на Германския футболен съюз, който само за съмнение, че е получил скъп часовник, подаде оставка. Всеки може да си направи изводите за какъв морал става въпрос“, каза още Бербатов.

„Ще припомня въпросите на великия Христо Стоичков дали Борислав Михайлов е участвал в манипулиране на резултати, участвал ли е в тото схеми в българското първенство, упражнявал ли е натиск върху съдийте за определени мачове. Това са въпроси на великия Христо Стоичков още от 2012-а година, но явно никой не го е чул и не му е обърнал внимание, което е грехота“, добави той.

- реклама -