Рафаел Бенитес

Рафаел Бенитес напуска Нюкасъл след седмица

Рафаел Бенитес ще напусне Нюкасъл след изтичането на договора му на 30 юни, потвърдиха от клуба. 59-годишният специалист преговаряше в последните месеци с ръководството за нов контракт, но до споразумение не се стигна. Миналото лято Бенитес отказа нов контракт с клуба.

„С разочарование обявяваме, че мениджърът Рафаел Бенитес ще напусне Нюкасъл след изтичането на настоящия му договор на 30 юни 2019 година. Разговаряхме многократно с него, но така и не достигнахме до споразумение. Треньорският му щаб, заедно с Пако де Мигел Морено, Антонио Гомес Перес и Микел Антия, също напуска клуба. Благодарим им за свършената работа в Нюкасъл и им пожелаваме успехи в бъдеще. Започнахме търсенето на нов мениджър“, се казва в изявление на клуба.

Испанецът наследи на поста Стийв Макларън през 2016, когато свраките завършиха на 19-то място в Премиършип. Той не успя да спаси отбора от изпадане, но остана начело и върна тима обратно във Висшата лига, печелейки титлата в Чемпиъншип. Последните два сезона тимът завърши средата на таблицата, но Рафа Бенитес искаше повече. Той настояваше за необходимия финансов ресурс, с който да се състезава за място в европейските клубни турнири.

Той бе окуражен от собственика Майк Ашли, след като счупи трансферния рекорд с привличането на Мигел Алмирон през януари. Освен това испанецът получи зелена светлина за привличането на играчи до 26 години, което бе против клубната политика в предишни години.

Говорейки за своето бъдеще миналия месец, Бенитес сподели: „Бих искал да остана. Виждам потенциала в този голям клуб. Надявам се, че заедно ще направим необходимите неща, за да вървим напред“.

- реклама -