Бен Крос Деана Жеравна сватба носии български обичаи

Бен Крос се ожени за българката Деана в Жеравна

20 000 души присъстваха на откриването на фестивала на фолклорната носия в Жеравна.

Организаторите обещават невероятни изживявания в рамките на три дни. Всички технологични джаджи, телефони, слънчеви очила и фотоапарати са забранени.

Безспорно обаче черешката на тортата е сватбата на холивудския актьор Бен Крос и неговата дългогодишна приятелка от Русе Деана. Тържеството е по стара българска традиция, младоженците ще бъдат в народни носии, а цялата церемония e според българския ритуал.

Това ще бъде безпрецедентна сватба и нещо, което си заслужава да се види, смята Христо Димитров, ръководител на Ансамбъл „Българе“. Бен Крос идва от две години на фестивала след участието му в спектакъла на Ансамбъл „Българе“ „Осмото чудо“. Там той е в ролята на Джеймс Баучер – ирландския журналист, кореспондент на Балканите, застъпник за българската кауза.

Желанието на Бен Крос е да бъде като своя герой, да продължава делото на Баучер, да бъде посланик на България по света. От една страна той се отъждествява с него, а от друга – със създателя на фестивала в Жеравна – Ян Чарлз Андерсон, разказа Димитров.

Бен Крос живее в България от години. Говори перфектно български и дори е правил дует с Васил Петров по време на фестивала “Аполония” в Созопол. Причината да избере България е проста – любовта и слънцето.

Така днес, под палещото слънце и милостивата сянка на гората в Жеравна филмовата звезда каза „Да“ на русенката Деана. Всички ритуали на традиционната българска сватба бяха изпълнени.

Примерът на двойката беше заразителен, защото веднага след хвърлянето на ябълката към неомъжените момичета, млад господин направи предложение за брак на приятелката си.

- реклама -