HOLLYWOOD, CA - NOVEMBER 13: Actor Ben Affleck attends the premiere of Warner Bros. Pictures' "Justice League" at Dolby Theatre on November 13, 2017 in Hollywood, California. (Photo by Emma McIntyre/Getty Images)

Бен Афлек излезе от клиника за алкохолици: Боря се заради себе си и заради близките си

Актьорът и режисьор Бен Афлек излезе от клиниката за алкохолици след 40-дневно лечение и каза, че борбата с пристрастяването „е трудна и продължава цял живот“, предаде Ройтерс.

„Боря се заради себе си и заради семейството си“, написа Афлек в Instagram. Той благодари на близките си и на феновете си за подкрепата. 

Бен Афлек има три деца от актрисата Дженифър Гарнър. Двойката се раздели през 2015 г., но именно Гарнър закара актьора в клиниката през август.

Носителят на награда „Оскар“ за сценарий и най-добър филм е бил в клиника за лечение на алкохолна зависимост и през 2001 г., и през 2017 г. Той е споделял колко му е трудно да преодолее това пристрастяване, което е наследствено в семейството му. Баща му и брат му Кейси Афлек също са имали такива проблеми.

Кейси Афлек също каза миналия месец, че този проблем при тях е наследствен.

„Бен е алкохолик. Повечето ми дядовци са алкохолици. Баща ми е алкохолик, от най-лошите, но от 30 години е трезвен. Аз не пия от около шест години“ – каза Кейси Афлек в телевизионното предаване „Ентъртейнмънт тунайт“.

- реклама -