Тилърсън Помпео държавен секретар позиция Белия дом

Белия дом: Рекс Тилърсън продължава да е държавен секретар на САЩ

Рекс Тилърсън все още е на работа и „в момента няма съобщения за промяна“.

Това съобщиха от Белият дом в отговор на спекулациите за предстоящото уволнение на Тилърсън в качеството му на държавен секретар на САЩ.

„Секретар Тилърсън продължава да ръководи Държавния департамент и целият кабинет е съсредоточен върху завършването на тази невероятно успешна първа година на администрацията на президента Тръмп“, добави в изявление прессекретарят Сара Сандърс.

По-рано „Ню Йорк таймс” съобщи, че има план, който предвижда оставка на Тилърсън и замяната му с директора на ЦРУ Майк Помпео,. Според публикацията, ЦРУ ще бъде оглавено от сенатора републиканец Том Котън. Изданието се позовава на високопоставен представител на президентската администрация.

По-рано телевизионният канал NBC съобщи, че преди около 3 месеца Тилърсън се изказал пренебрежително за Тръмп и заплашил да подаде оставка заради несъгласие с него по редица вътрешно политически въпроси. След това държавният секретар опроверга тази информация, а Тръмп призова телевизията да се извини за публикацията на фалшиви новини. NBC отказа да го направи и нарече съобщението си истинно.

- реклама -