ATP Cup България Белгия Димитров Кузманов

Белгийците ни биха и ни отрязаха пътя към четвъртфиналите на ATP Cup

Отборът на България се прости с шансовете си да продължи към четвъртфиналите в дебютното издание на ATP Cup след поражение от Белгия с 1-2.

Белгийците спечелиха решителния двубой на двойки след обрат на тандема Сандер Жил/Йоран Флиген срещу Григор Димитров/Александър Лазаров – 3-6, 6-4, 10-7 за точно 1 час и 20 минути игра. Нашите стартираха отлично двубоя и след един-единствен пробив, дошъл в четвъртия гейм на откриващия сет, поведоха в резултата.

Във втората част българската двойка стартира с пробив, но допусна колебание и белгийците изравниха за 2-2. Впоследствие се стигна до нов пробив за Белгия в десетия гейм и срещата влезе в решителен дълъг гейм до 10 точки. В него Жил и Флиген отвориха разлика от две точки, която поддържаха до последно и в крайна сметка триумфираха след 80 минути игра.

Победата на Белгия изхвърли България от сметките за продължаване напред и прати Великобритания на четвъртфиналите, където тимът ще прави компания на вече класиралите се Русия, Сърбия и Австралия. България завършва на трета позиция в група С. Британците пък ще се изправят срещу домакините от Австралия в първия ясен четвъртфинал от дебютното издание на ATP Cup. Междувременно, Австралия и Италия записаха победи съответно над Гърция и САЩ.

- реклама -