Бекер се отказа от имунитета си, съдът разпродава трофеите му

Борис Бекер

Борис Бекер се отказа от твърдението, че е назначен на дипломатическа служба към Централна африканска република. По-рано тази година 51-годишният Бекер блокира хода на дело за банкрут, позовавайки се на дипломатически имунитет. Германецът дори представи дипломатически паспорт, с който е назначен на служба. От африканската държава обаче твърдяха, че той е фалшив.

Носителят на шест титли от Големия шлем обяви банкрут през 2017-а година. Причината – дългове към банката Арбътнот Латам, които той не може да покрие. Банката обаче твърди, че той е скрил имущество, което може да ѝ върне част от средствата.

Днес адвокатът на Бекер – Тони Бесуетерик, разкри, че германецът му е изпратил имейл, в който пише, че „няма избор, освен да се откаже от твърдението, че има дипломатически имунитет“. Бекер е допълнил, че не е във „финансова позиция“ да продължава защитата си по делото.

Борис Бекер

Съдът разпродава трофеи и сувенири на Бекер

Това означава, че спортни трофеи и други сувенири от колекцията на Бекер ще бъдат разпродадени на търг. Между тях са сертификат за олимпийската му титла с Михаел Щих от 1992-а, както и екип от игрите в Барселона. Очаква се те да съберат към 350 000 евро.

През януари играчът обяви, че не знае къде се намират пет от трофеите му от Големия шлем и помоли за помощ в издирването им. На изслушване по делото през юни адвокати на банката заявиха, че бившата тенис звезда не е предоставила „пълна и точна информация“ за своите активи. Обвинението касаеше два имота в Германия, един във Великобритания и част от тенис трофеите му.

В богатата си тенис кариера Борис Бекер е спечелил повече от 25 милиона долара от наградни фондове. В момента той работи като анализатор за БиБиСи.