Дейвид Бекъм

Бекъм отнесе рекордна глоба за трансфер

Интер Маями, който е собственост на Дейвид Бекъм, получи рекордна глоба от МЛС. Санкцията е заради трансфера на полузащитника Блес Матюиди. Глобата е в размер на $2 млн.

Разследването откри, че Интер Маями е нарушил правилото за ключови играчи с привличането на Матюиди. Той е получил по-висока заплата, с което е станал четвъртият ключов играч на тима. Максимумът за всеки клуб е трима. Освен това техните заплати не влизат в тавана на сумата за заплати, който е задължителен. Любопитно е, че това правило беше въведено през 2007-а, когато Дейвид Бекъм подписа с Лос Анджелис Галакси.

Клубът бе намерен за виновен и в това, че не обявил параметрите за споразуменията за заплатите на трима футболисти – Леандро Гонсалес Пирес, Николас Фигал и Хулиан Каранса. Матюиди беше купен от Ювентус миналия август. Интер Маями обясни, че е използвал финанси за разпределение, за да подпише с него, но Лигата отсъди, че е трябвало да бъде вписан като играч с квота. Бившият спортен директор на Маями Пол МакДоно, който се раздели с тима през декември, бе наказан от Лигата за сезон 2022.

МЛС допълни, че сумата, която Интер Маями може да даде за играчи през 2022 и 2023 е редуцирана с повече от 2 млн. долара.

- реклама -