Гарет Бейл
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Бейл дари над милион за борбата с коронавируса

Звездата на Реал Мадрид и уелския национален отбор Гарет Бейл дари над един милион евро за борбата срещу коронавируса. Парите са разпределени между Уелс и Мадрид.

500 000 паунда (570 000 евро) са за Националната здравна служба (NHS) в Уелс. Средствата са дарени на Здравния борд на Университета на Кардиф и Вейл и ще бъдат използвани за допълнително оборудване за медицински служители и пациенти. „Това е фантастичен жест. Те искаха да дадат нещо на, тъй като Гарет е роден в Университетската болница на Уелс. Той и съпругата му споделиха, че през годините болницата им е предоставяла множество здравни услуги. Благодаря ти, Гарет, ти си нашата звезда“, заяви изпълнителният директор на здравното заведение Лен Ричардс. Друг футболист – Аарън Рамзи – вече дари 20 хиляди паунда на същата организация.

500 000 евро за Мадрид

Бейл и семейството му живеят в Мадрид, където са под ключ от 14 март насам. Футболистът ще дари още 500 000 евро на подобна болница в испанската столица.

„Всички вие се справяте много добре. Това е начин аз и моето семейство да покажем подкрепата си. Благодарим ви! Продължавайте по този начин“, се казва в съобщение на играча.

- реклама -