Бедственото положение в Община Камено остава в сила

Бедственото положение в Община Камено остава в сила. И днес продължава описването на щетите от наводненията, предизвикани от пороя над Бургас и региона, излял се в нощта срещу сряда.

По първоначални данни стихията е нанесла поражения за около 8 млн. лева. Правителството отпусна 1 млн. лева за справяне с щетите. Започна опис на разрушенията по засегнатите къщи. Властта на място обеща финансова помощ за възстановяването на домовете и техниката на хората. Вече се изплаща и еднократната социална помощ от 325 лева, полагаща се на засегнато домакинство.

Продължава и издирването на изчезналата жена при наводнението. Съпругът й е в изключително тежко състояние в болница. Вчера спасителите обходиха района около къщата и селото. Днес се очаква водолази да проверят водните басейни в близост. Шансовете да бъде намерена жива са все по-малки.

От РИОСВ-Бургас уверяват, че опасност от екологична катастрофа няма. По-сериозно е положението обаче с извозването на отпадъците на осем общини от областта заради депото в братово, където има скъсана дига. Затова временно ще бъде отворена клетка на старото депо.

- реклама -